HATAY / PAYAS - Kanuni İlkokulu

Mrt

Payas İlçe Kaymakamımız sayın Dr. Polat Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Eray SARI okulumuzu ziyaret etti.Kaymakamımız sayın Dr. Polat KARA, inşaatı devam eden ek binannın inşaat alanında incelemeler de bulundu.Okul müdürmüz sayın Ergün BALCA inşaat hakkında bilgi verdi. İnşaattaki incelemelerin ardından kaymakamımız ve ilçe milli eğitim müdürümüz okulumuzda görev yapan öğretmenlerle sohbet ett.Kanuni İlkokulu çalışanları olarak bu anlamlı ziyeretlerinden dolayı ilçe kaymakamımız Sayın Dr. Polat KARA Bey´e ve İlçe milli eğitim müdürmüz Eray SARI Bey´e teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrenci ve veli seminerlerimiz her ay düzenli olarak okul psikolojik danışman ve rehber öğretmenimiz Ayşegül Eser tarafından verilmeye devam ediyor. Okulumuzun şubat ayı seminer konusu ise Sağlıklı Yaşam ve Obezite idi.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerine yönelik, ilimizin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri yerel hedeflerinden olan Duygusal Zeka konulu seminer, okulumuz rehber öğretmeni Ayşegül Eser tarafından verildi.

Duygusal Zeka, bir insanın kendi duygularını ve başka insanların duygularını tanıyabilme, duygularını birbirinden ayırt edebilme ve bütün bu bilgileri düşünce ve davranışların oluşumunda doğru bir biçimde kullanabilme yeteneği, duygusal farkındalık düzeyi ve duygularla başa çıkabilme becerisidir. Ne kadar yüksekse, mutluluk ve başarı da o kadar yakındır. Duygusal zeka dört nitelikten oluşmaktadır. Öz bilinç; kendi duygularını tanımak, düşünce ve davranışlarını nasıl etkilediğini, güçlü ve zayıf yönlerini bilmek, kendine güvendir. Öz yönetim; dürtü ve davranışlarını kontrol altında tutabilmek, inisiyatif almak, değişen koşullara adapte olmaktır. Sosyal farkındalık(empati); diğer insanların duyguları, gereksinimleri ve endişelerini anlayabilmektir. İlişki yönetimi; iyi ilişkileri geliştirmek ve sürdürmek, iyi bir takım oyuncusu veya lideri olmaktır.

Kas

Sağlıklı yaşam konusunda öğrencilere bilgiler verildikten sonra okulumuz bahçesinde sağlıklı yaşamla ilgili etkinlikler yapıldı.

Kas

29 Ekm Cumhuriyet Bayramı yağan yağmura rağman okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Kas

Okulumuz öğretmenlerine yönelik özel eğitim ve bep hazırlama konusunda okul rehber öğretmenimiz Ayşegül Eser tarafından seminer verildi.

Kas

Okulumuzda İlçe emniyet Müdürlüğü Trafik Şebede görevli polis memurları tarafından trafik güvenliği ile ilgili seminer verild. Okul yönetimi olarak seminer veren emniyet personeline teşşekkür ederiz.

Mrt

Payas İlçe eminiyet Müdürlüğü Toplum Destekli Biro Amirliğinde görevli polis memurları tarafında okulumuz öğrencilerine trafik güvenliği semineri verilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.